2016. március 20., vasárnap

TERRORISTA VAGY ÁLDOZAT? AZ ÉLETBÜNTETÉS MELLETT

MODOROS BLOG
Szerző: Modor Tibi
2016.03.20.


Nos hát, elkapták a Szörnyeteget, az Állatot, aki nem érdemel életet - és máris olvashatjuk az erkölcsileg felsőbbrendű honfitársainkból kibuggyanó gyilkolási vágy manifesztációját, mert a plebsz azóta se változott: lincselni akar, kínozni, kivégezni, szenzációt, kalodát és bűnbakot. És mindig előjön ugyanaz, sose tanulunk saját hibáinkból - pedig azt a bizonyos puskát sem Salem Abdeslam, hanem mi, mindannyian tartottuk.
Mert igen: neki is - mint mindannyiunknak és a serpáknak szintúgy - van neve. Mert ő nem az okozó, hanem a tünet. Tünete annak, amit mi: európai, fehér, keresztény emberek (ha te nem az vagy, akkor bocs - a szerk.) itt kizsákmányolással létrehoztunk és ápolgatunk, mindannyian. Főleg te és én: magyar, 20-as, 30-as fiatal.
És csak a gyilkost látjuk, és a látszólag értelmetlen pusztítást. Holott mindannyian gyilkosok vagyunk: tömeggyilkosok. Durván hangzik? Elsőre talán. Ám gondoljunk csak bele: használtál már valaha rovarirtót? Vannak otthon fából készült bútoraid? Hozattál akár csak egyszer bármit a tengerentúlról, utaztál-e repülővel, fogyasztasz pálmaolajat, tojást, húst, gabonát, tejterméket, zöldséget? Akkor bizony te is gyilkos vagy, csak behunyod a szemed - félrenézel. Félrenézel, és nem akarsz tudomást venni mindarról a pusztításról, ami azért van, hogy a tányérodig eljuthasson a gyöngyhagyma vagy a Globus-mustár - kezedbe az okostelefon, szekrényedbe a divatos ruhadarab, kádadba a forró víz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.