2016. március 7., hétfő

ÚJABB QUAESTOR-TALÁNY: A LUXEMBURGI VÉGREHAJTÁS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2016.03.07.


A Fidesz-közeli rendezvényeket biztosító Valton-Sec kisebbségi tulajdonosának végrehajtási joga terheli a becsődölt Quaestor-csoport ingatlanbefektetési cégét – ez derül ki a jogerősen a minap felszámolás alá került Quaestor Invest Kft. cégirataiból. A csoport feje, Tarsoly Csaba és 11 társa ellen májusban indul a büntetőügy.

Ennél szomorúbban aligha nézhet ki cégmásolat: a Quaestor-csoport ingatlancégét, a Quaestor Invest Kft.-t számos végrehajtás és egyéb kényszer is terheli. A Fővárosi Főügyészség büntetőjogi intézkedést jegyeztetett be, a Készenléti Rendőrség vagyon-visszaszerzési hivatala – ahogy a becsődölt cégcsoport több tagjánál – biztosítási intézkedéssel próbálkozik.
Ezen túl sorjáznak a végrehajtások: a NAV mellett frissen jelentkezett végrehajtást kérőként a magyar állam, utóbbinak a kisebbségi tulajdonos Tarsoly Csaba üzletrészének lefoglalásáról van papírja.
A többségi tulajdonos Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. üzletrészére négy magánszemélynek is fáj a foga, közülük hárman Bessenyei István és az ő hozzátartozói.
A jelenleg luxemburgi lakcímen szereplő Bessenyeiről korábban már írt az Átlátszó, a férfi e szerint Dirk Gerkens örökös kereskedelmitévé-guru tanácsadója volt, s valaha egy később mutyigyanússá vált közmédia-beszállítóban volt érdekelt: Az RTL-vezérig érnek az Apokalipszis-ügy szálai

Bessenyei jelenleg a Fidesz-közeli rendezvényeket, például a Békemeteket biztosító, közmegbízásokkal tömött Valton-Sec Kft. 11 százalékos tulajdonosa, s érdekelt még a Nakama&Partners nevű reklámcégben, amelyet Hajdú-Sarka Kata vezet. Hajdú-Sarka Kata az olykor Habony Árpáddal promenádozó Hajdú Péter celeb-műsorvezető felesége.

ITT OLVASHATÓ:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.