2016. március 24., csütörtök

VAN-E AZ MSZP-NEK ERKÖLCSI ALAPJA A FIDESZ ÖNKÉNYE ELLEN?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2016.03.24.


Nehéz ma az MSZP helyzete, hiszen rengeteg hitelességi problémával küzdenek, amit csak nehezít az a körülmény, hogy adott helyzetekben nem tudnak gyors és korrekt válaszokat adni. Erre példa Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármesterének elfogadhatatlan kijelentésiből gerjedt vita, amelynek keretében a szigetvári MSZP elnöke, Kapronczai Zsuzsa tetszését fejezte ki a Mengeléket megszégyenítő, undorító megnyilvánulás iránt, majd elnézően, mi több, kedélyesen kvaterkázott a megszólalóval. Ma már jogosan merül fel a kérdés: van-e az MSZP-nek erkölcsi alapja fellépni a Fidesz önkénye ellen?
Vegyük át tényszerűen mi is történt:

  1. Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere elfogadhatatlan kijelentéseket tett a felzárkóztatást igénylő gyerekek kapcsán. Szerinte a nem százszázalékos, hátrányos helyzetű gyerekeket "a beteg malacokhoz" hasonló módon elkülönítetten, nem pedig integráltan kellene tanítani. A polgármester nagy visszhangot kiváltó, visszataszító kijelentéseire sem az országos, sem pedig a helyi MSZP részéről nem érkezett tiltakozó vagy elítélő, elhatárolódó nyilatkozat.
  2. Majd a város egyik nem közszereplő polgára még tovább lépett, és egy nyílt levél-szerű posztban kelt a polgármester védelmére kifejtvén, hogy ő nem csak hogy elkülöníteni a "beteg" gyerekeket, de még a tömeges lemészárlásukat is kívánná.
  3. Ezt követően a szigetvári MSZP elnöke, Kapronczai Zsuzsa tetszését fejezte ki a Mengeléket megszégyenítő, undorító megnyilvánulás irántmajd elnézően, mi több, kedélyesen kvaterkázott a megszólalóval.
ITT OLVASHATÓ



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.