2016. március 30., szerda

WEB 3.0 ETHEREUM 1. RÉSZ

ALAPBLOG
Szerző: Fizikus
2016.03.30.

Bő másfél évvel ezelőtt, 2014 nyarán rettenetesen fellelkesültem, amikor megismerkedtem az Ethereum koncepciójával. Zseniális ötletnek gondoltam és drukkoltam, hogy sikerüljön megvalósítani. Írtam róla az Alapblogon is.
Az izgatottságommal arányosan rengeteg időt szántam az írásra, és irgalmatlanul meg is szenvedtem vele. Ennek ellenére minden bizonnyal a legrosszabbul sikerült írásom lett, és ezt most nem valami kötelező álszerénység mondatja velem. Miért?
Minden igyekezetem ellenére pontosan éreztem, hogy nem tudom jól kifejteni az ötlet zsenialitását. Képtelen vagyok közérthetően leírni a lényegét. Az absztrakt gondolatot próbáltam valami realisztikus példán keresztül érthetővé tenni, de hosszas töprengés után is csak valami életszerűtlen, érdektelen esetre tellett tőlem. Ma már látom, hogy mi volt a baj.
Olyan helyzetben voltam, mintha 1975-ben a személyi számítógép koncepciójáról kellett volna értekezzek, miközben fogalmam sem lehet arról, hogy majd évtizedekkel később mire fogjuk használni a PC-t. 
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.