2016. április 15., péntek

„A NEMZET NAPSZÁMOSAIÉRT ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGY RABSZOLGÁIÉRT SZERVEZZÜK" – SÁNDOR MÁRIA A PÉNTEKI DEMONSTRÁCIÓRÓL

MAGYAR NARANCS 
Szerző: Matkovich Ilona
2016.04.14


Április 15-én pénteken egymásért is tüntetnek pedagógusok és egészségügyi dolgozók. A feketében sztrájkoló tanárok így vállalnak szolidaritást az egészségügy dolgozóival.
magyarnarancs.hu: Egy év telt el, amióta meghirdette a fekete ruhás mozgalmatAztán két, több tízezres tömeg előtt metsző hidegben, esőben megtartott tüntetés után azt közölte a Facebook-oldalán, hogy „feladom”.
Sándor Mária: Március 15-én álltam 64 ezer ember előtt azokkal a pedagógusokkal, akikkel másfél éve dolgozunk együtt. A színpadról láttam, hány városból emeltek fel táblákat a pedagógusok mellett, viszont az én maroknyi csapatomon kívül nem láttam már egészségügyi tablókat. Az volt az agyamban, hogy itt állok ennyi ember előtt, és hol van a szakmám, hol vannak a szakszervezeteink, hol van a kamaránk? Ott fogalmazódott meg bennem, hogy meddig tudunk így menni a társaimmal. Ez egy közel ötvenfős csapat, a műszakistól a sterilizálóig, néhány orvos is van köztünk. Az osztályos ápolónők a csapatomban mindennap megtapasztalják a lehetetlen helyzeteket. Mikor áll ki a kórházigazgató, hogy az alkalmazottam, aki harminc év után 80-100 ezret visz haza, nem tud havonta 240 órát dolgozni? Egy fillér béremelés nem volt, amióta elkezdtük a demonstrációkat. Meddig nem tudunk összefogni úgy, mint a pedagógusok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.