2016. április 30., szombat

ADOLF HITLER VALLÁSA A MEIN KAMPF SZERINT

ATEISTA KLUB
Szerző: Brendel Mátyás 
2016.04.30.


Az egyházak bűneiről szóló ateista írásokra az egyik legbugyutább, de jellemző módon leggyakoribb reakció az, hogy Sztálin is ateista volt (ami igaz, csak érvelésében hibás), és hogy Hitler is ateista volt, ami viszont már faktuálisan is ostoba tévedés. Valamiért mégis ez a rögeszme, illetve valószínűleg szándékos hazugság-propaganda terjeng leginkább azon hívők között, akik vérszagot érezve rávetik magukat egy-egy ilyen ateista írásra.
Sok tudományos elemzést lehetne olvasni Hitler vallásosságáról, de ezek az elemzések teljesen feleslegesek, amikor elő lehet venni Hitler saját kezű írását. Ide fordulok tehát, de figyelemmel kell lennem a magyarországi törvényekre (egyébként most, amikor ezt teszem, nem tartózkodok Magyarországon), és a józan megfontolásokra, tehát nem schmittelem ki az egész törzsanyagot úgy ahogy van, nem adok meg hivatkozást, hogy reklámozzam a művet. Elrettentő céllal fogok idézni pár részletet, amelyet mindenki megkereshet, akinek esetleg kétsége volna afelől, hogy ez bizony a Mein Kampfból van, és nem a Jobbik programjából, és nem is a KDNP vagy a Fidesz kormányprogramjából. Az ember egyébként komoly kísértésbe esik, hogy azt gondolja van, hogy bizony ez a Jobbik, vagy a KDNP-Fidesz programja.
Viszonylag egyszerűen jártam el, mert nem olvastam végig ez a förmedvényt, hanem az "isten" szóra kerestem rá. A könyvben 65 helyen szerepel az "isten" szó valamilyen formában. Ezek egy jelentős része olyan ártatlan fordulatokat takar, mint "isten őrizz", ezeket nem idézem. Amiket idézek, ott az istenhitnek hangsúlyos szerepe van, és konkrétan köthető is Hitler valamilyen nyomorult nézetéhez.
"Az örök isteni igazságszolgáltatás vasökle volt az, amely Ferenc Ferdinánd főherceget, a németségnek ezt az elkeseredett ellenségét éppen azokkal a golyókkal terítette le, melyeknek öntésénél maga is segédkezett. Ausztriában Ferenc Ferdinánd volt a felülről irányított elszlávosítás fővédnöke!"


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.