2016. április 26., kedd

AKI NEM ELÉG TISZTELETTUDÓ A MINISZTERELNÖK ÚRRAL, AZT KITILTJÁK A PARLAMENTBŐL

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: narancs.blog
2016.04.26.


Orbán Viktor előre szólt, hogy neki Erdoğan a példaképe.

Az életünket befolyásoló összes fontos kérdésben egyedül döntő magyar miniszterelnök két évvel ezelőtt megint egyszer elmagyarázta a lényeget, hátha valaki elsőre nem értette meg a tusnádfürdői tanítást. Elmondta, hogy az ő kormánya a mai gazdasági elemzések "sztárjait" követi majd a társadalmi rendszer átalakításában: Szingapúrt, Kínát, Indiát, Oroszországot és Törökországot. Mégpedig azért, hogy "megpróbáljuk megtalálni a Nyugat-Európában elfogadott dogmáktól és ideológiáktól elszakadva azt a közösségszervezési formát, azt az új magyar államot, amely képes arra, hogy a mi közösségünket évtizedes távlatban versenyképessé tegye a nagy világ-versenyfutásban". 

Erdoğan elnök az utóbbi időkben meglehetősen plasztikusan szemléltette, hol a helye a sajtószabadságnak az általa létrehozott új török államban. Most már nem csak török, hanem külföldi újságírókat is letartóztatnak, ha nem megfelelő hangnemben nyilvánulnak meg az elnökről a Twitteren, vagy éppen indoklás nélkül tiltják ki újságírók egész sorát az országból. Ezen a ponton a kiegyensúlyozott tájékoztatás hívei azonnal hozzáteszik, hogy mi azért ettől nagyon messze vagyunk, nálunk egyetlen újságírót sem zárnak börtönbe, nincs cenzúra, a média szabadon tudósíthat bármiről.

Mindenki szeretné így gondolni, mi is, csak éppenséggel egyre nehezebb eltekinteni attól, hogy tavaly például több külföldi újságírót is megvertek és elvittek Röszkén a rendőrök. Hogy egy másik külföldi újságírót megfélemlítéssel rávettek, törölje a videofelvételét, mert azon látszott, hogy rendőrkutya támadt menekültre. Hogy Siófokon 17 embert rabosítottak, mert a Facebookon megosztottak egy posztot, amely kritikusan fogalmazott a korábbi fideszes polgármesterrel szemben. A Kettős Mérce publicistáját pedig Kocsis Máté kezdeményezésére rabosították...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.