2016. április 6., szerda

ELBUKTA A HIVATALOS SZERVEK ÁLTAL FORGALOMBA HELYEZETT LOPOTT AUTÓJÁT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: csikaszbrigitta
2016.04.06.

Az eredetiségvizsgálat hasznosságának kérdésével foglalkoztunk egyik korábbi cikkünkben, miután több eset is előkerült arról, hogy a lopott járműveket simán forgalomba helyezték, úgy mentek át a rendszeren, mint kés a vajon. Egy Pest megyei asszony Toyota Land Cruiseréről tavaly derült ki, hogy az Olaszországból behozott autót valójában itthon, a fővárosból lopták el, s hiába vonták ki a forgalomból, újra megkapta az engedélyt. A nő szeretné visszakapni a gépkocsit, amelyet egy akció során foglaltak le a Pest megyei nyomozók.
Március közepéig 45 autót adtak vissza a Pest megyei nyomozók abból a 231-ből, amelyekre a rendőrség egy évvel ezelőtt váci telephelyeken megtartott akciók után rátette a kezét. Az adatokat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) közölte az Átlátszó megkeresésére. Tájékoztatásul megadták, hogy a gépjárművek értéke eléri az összesen mintegy félmilliárd forintot.
Az ügyben orgazdaságon kívül lopás, közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt folytatják az eljárást nyolc személlyel szemben.
Az egész onnan indult, hogy a Pest megyei nyomozók tavaly februárban tanúkat akartak egy eljáráshoz felkutatni. A helyszínen, egy váci telephelyen gyanúsan viselkedő emberekkel találták szembe magukat, már aki ott maradt, mert páran autóba ültek és elhajtottak onnan. A telephelyen lévő gépkocsik és okmányok ellenőrzése során kiderült, hogy az előbbiek egy része lopott, az utóbbiak pedig részben valótlan tartalmú papírok voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.