2016. április 27., szerda

HÁROMSZÁZMILLIÓÉRT ÉPÍTTET ADATBUNKERT AZ ÁLLAMKINCSTÁR A HM EI-VEL

ÁTLÁTSZÓ BLOGSzerző: csikaszbrigitta
2017.04.27.

Az illetmény-számfejtéssel, valamint az adó- és járulék-elszámolással kapcsolatos informatikai és biztonsági fejlesztések miatt épített a Magyar Államkincstár (MÁK) egy adatbunkert a HM EI Zrt-vel háromszáz millió forintért – közölték az Átlátszó megkeresésére. A munkát elnyert cégen kívül nem is tárgyaltak mással, mert – mint a közbeszerzési Értesítőben írták – a műszaki-technikai sajátosságok miatt más vállalkozás nem alkalmas rá.

Több panasz is érkezett a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) év elején az új, központosított illetményszámfejtő rendszer, a kira bevezetését követően. A méltatlankodások többek között azt tartalmazták, hogy sok közalkalmazott 30-50, vagy akár 100 ezer forinttal kevesebb pénzt kapott, mint kellett volna. Így járt a mentőszolgálat dolgozóinak egy része, de akadtak olyanok is, akiknek meg többet utaltak át a számlájukra, mint ami járt volna.

A Magyar Államkincstár a problémával kapcsolatban úgy reagált, hogy csak azokat a tételeket tudja számfejteni, amelyeket az intézmény rögzített a bérszámfejtési rendszerben – jegyezték meg. Hozzátették még azt is, hogy ebben az évben 290 észrevétel érkezett a kincstárhoz, amelyeket kivizsgáltak.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.