2016. április 10., vasárnap

HOGYAN VÁLTOZNAK A HATÁRÁTKELŐK?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: 
2016.040.10.


Miközben keresgéltem a heti blogajánló lehetséges posztjai között, többször is szembejött velem a boldogság kérdése. Úgyhogy arra gondoltam, miért ne szólhatna (legalább kétharmad részben) az eheti válogatás erről a kérdésről, amihez persze kapcsolódik a változás témája is.
És akkor a fekete disznóról még nem is beszéltem…

Az első, tulajdonképpen a boldogságról szóló poszt egy Tóth-Bos Ágnes pszichológussal készült interjú a Hollandokk oldalon, ami egy kutatás kapcsán boncolgatja a kérdést.
Tóth-Bos Ágnes kutatása azt próbálja felmérni, hogy mi segíti a kint létet, és mi az, ami nagyon nehézzé teszi azt; csak a mi hozzáállásukon múlik, hogy mit hozunk ki belőle, vagy pont, hogy a körülmények tehetőek felelőssé, hogy éppen hogy érezzük magunkat külföldön? (Erről részletesebben a Határátkelőn is olvashattatok már.)
Az interjúban a szakember azt mondta, nem tart attól, hogy túl optimista válaszokat kapna: „Bízom abban, hogy a kutatás bevezetéséből kiderült mindenki számára, hogy nincsenek jó vagy rossz válaszok, ill. nincs egy kutatói elvárás, aminek meg kell felelni.
A másik, hogy, akik kint élnek Hollandiában, ismerik a külföldi lét pozitívumait és negatívumait egyaránt, így reménykedem benne, hogy a kérdőívkitöltést inkább tapasztalatcserének, és élménymegosztásnak látják, mintsem valamilyen utópia lefestésének igényének. (…)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.