2016. április 9., szombat

IRGALMATLAN NYOMULÁS FEJÉRBEN - ÁNGYÁN JÓZSEF DARABOKRA SZEDTE MÉSZÁROS LŐRINCÉK FÖLDJEIT

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: Magyar Krisztián
2016.04.08.


Helyi kisgazdálkodók előtt mutatta be legújabb tanulmányát a volt államtitkár. A jelentés részletesen és kíméletlenül mutatja be az Orbán-közeli klánok terjeszkedését.

„Erre az egyik, arra meg a másik nagyúr és klánja terjeszkedik, minek induljunk?!” – mutatott egy helyi gazda Felcsút és Csabdi felé azon a csütörtök délutáni fórumon, amelyen Ángyán József bemutatta a Fejér megyei első körös, 2015. december 31-ig levezényelt földárverésekről készült összegzését. A bicskei férfi Mészáros Lőrincre és a kisváros másik felével szomszédos Csabdi mellett élő Tiborczékra gondolt. A fórumon többen is arról beszéltek Ángyán Józsefnek, hogy a miniszterelnökhöz közel álló felcsúti „nagyságok”, így a polgármester és a Lévai Anikó földjeit kezelő Flier János, illetve Tiborczék azokra a földterületekre tehették rá a kezüket, amelyekre csak akarták, „a lapok már előre le voltak osztva”, és a terjeszkedésnek még közel sincs vége.

Az egyik bicskei étteremben tartott tájékoztatót a Greenpeace szervezte, Ángyán József itt mutatta be az Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás: Földárverések Fejér megyében című friss esettanulmányát, amely az állami tulajdonban lévő földek eladását tárja fel. A második Orbán-kormány vidékfejlesztési államtitkára tulajdonképpen pontos számokkal támasztotta alá azt, amit eddig is sejthettünk: a Fidesz-kormány nem mond igazat akkor, amikor folyamatosan szajkózza, hogy az állami birtokok eladásával a helyben élő családi gazdálkodók járnak jól. Ráadásul – mint ahogy arra a nyugalmazott egyetemi tanár is rámutatott – az elárverezett területek csak kisebb hányadát vették meg olyanok, akik valóban helyben élnek..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.