2016. április 5., kedd

KISS LÁSZLÓNAK IS JÁRT EGY ESÉLY, DE NEM NŐI ÚSZÓEDZŐKÉNT KELLETT VOLNA MEGKAPNIA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.04.05.


Kiss Lászlóról, az úszóválogatott szövetségi kapitányáról kiderült, 1962-ben részt vett egy csoportos nemi erőszakban. Lefogta áldozatát, ameddig társai megerőszakolták, majd ő is megerőszakolta. 3 évet töltött ezért a nagyfai börtönben.

Könnyű lenne most elkenni az ügyet, hogy régen volt, vagy Kiss már megbánta, és könnyű lenne vadul beleszállni Kissbe. Nyilván efogadhatatlan, és egy életre bélyeg kell, hogy legyen egy ilyen erőszakos tett, és az is igaz, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt az újrakezdésre.

Akit állatkínzásért elítélünk, annak sem az állatmenhelyen adunk munkát. És ha tudnánk 100 százalékig biztosan, hogy Kiss azóta soha semmilyen erőszakos fellépést nem alkalmazott nőkkel szemben, akkor is elég nagy kockázatnak tűnik, hogy 1993 óta női, majd 1999 óta egyesített szövetségi kapitánya a magyar úszósportnak. Sok esetben 14-18 éves lányokat bíztak a felügyeletére. Egy erőszaktevő gondjaira nem lehet lányokat bízni. Kissnek lehetőséget kellett volna adni az újrakezdésre, mint mindenkinek, aki bűnt követ el, és azért megkapja a jog szerinti büntetését, de nem az úszósportban, és nem mint női úszóedző...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.