2016. április 19., kedd

KIÜRESEDETT MONDATOK

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L.Ritók Nóra
2016.04.18.


Mindig találok ilyet. Amiket görgetünk, mert valahogy jól hangzik, elméletileg mindenképp, de ha közelről megnézzük, látszik,csak egy frázis,  mögöttes tartalom nélkül. A mondat mögött ugyanis  nincs tevékenység, vagy, ha van is, hatástalan marad.

Ilyeneket bőven találunk az uniós pályázatokban, de az intézményi működésekben is. A célkitűzések és a valóság között fényévek vannak. De ez nem zavar különösképpen senkit. Nem ez a lényeg. Hanem ami le van írva.

Ilyen pl. a különféle, gyerekek fejlesztésére irányuló tevékenységekben „a családok partnerré tevése”.  A „partneri viszonyban történő munka”.

Régóta érdekelt, hogyan lehet ezt pl. tetten érni, esetleg a változást kimutathatóvá tenni, és ki is mutatni, mérni… ami ugye nem erőssége az ilyen típusú fejlesztéseknek. Az egyik sikert jelző indikátor pl. a pályázatokban leggyakrabban a „bevont családok száma”, amit ugye baromi könnyű adminisztratív módon leigazolni, hiszen csak alá kell íratni a jelenléti íveket, és egy-két fotót betenni igazolásképp. Az pedig, hogy valójában milyen változást generált az a program ténylegesen a családok életében, hogy valójában a problémás családokat érte-e el, vagy csak azokat, akik nem annyira problémásak, épp ezért könnyen bevonhatók bármibe, azt már nem méri senki...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.