2016. április 15., péntek

MAGYARORSZÁGON AZ IDŐSEKNEK NINCS BECSÜLETÜK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Klári
2016.04.15.


Sajátos látlelete a mai Magyarországnak Klári írása. Talán akadnak köztetek, akik emlékeznek még rá, ő az, akinek lánya és unokái Ausztráliában élnek, ottani tapasztalatairól már itt, a blogon is beszámolt (a két poszt itt és itt olvasható). Klári és férje Magyarország északkeleti részén él, és egy ideig gondolkoztam, mennyire illik a blogra ez az írása, de aztán úgy éreztem, fontos lenyomatát adja annak, mi is motivál ma embereket arra, hogy külföldön keressék a boldogulást. (A jórészt Ausztráliában készült képekért köszönet neki!)

„Ha tehetnénk, mi is elmennénk ebből az országból, hiszen itt az időseknek (a férjemmel 60 évesek elmúltunk pár évvel) már nincs becsületük, nem veszik már őket emberszámba.

Eddig három alkalommal volt szerencsém kimenni a nagyobbik lányomékhoz féléves időszakokra Ausztráliába. Ők immár 11 éve élnek és dolgoznak Perth-ben, a két kisfiuk.

2010-től kétévenként tudtam az ő segítségükkel kimenni hozzájuk, így mindkét unokám születésekor ott lehettem. Nem tagadom, nagyon vágyom vissza abba az országba, és tudom, érzem, hogy még kijutok majd.

Már csak azért is, mert ott az időseket szívesebben fogadják a munkahelyeken, persze az angol nyelv ismerete alapfeltétel, de már tanulom az angolt, már „nem tudnak eladni”.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.