2016. április 26., kedd

MITŐL FÉLNEK A GYEREKEK?

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.04.26.


Hatvanadik évfordulója alkalmából az SOS Gyermekfalu (SOS Village d’enfants) francia alapítású szervezet, amely az árva és elhagyott gyermekekkel foglalkozik, felmérést végeztetett 6-17 év közötti gyerekeknél arról, hogy mi nyugtalanítja őket.

Kiderült, hogy a főmumus ma már nem az iskola. A 400 megkérdezett 56%-a a terrorizmustól és a merényletektől fél és csak 31% szorong az iskolai sikerek elérése miatt.

„A gyerekek nagyon érzékenyek a környezetükre és a társadalom aggodalmai rájuk is átsugároznak. Ez az új félelem került az első helyre, de az iskola is megmaradt. A gyerekeket nyomják a szülők elvárásai, akik nagy fontosságot tulajdonítanak gyerekeik előmenetelének. Hagyni kell, hogy a gyerekek lélegzethez jussanak” – mondta a szervezetigazgatója, Gilles Paillard.

A fentiek ellenére a gyerekek optimisták és vidámak. Az 1-től 10-ig terjedő skálán a boldogságérzetben átlag  8,8-ra  helyezik magukat. 80% akar olyan mesterséget, ami érdekli, 26% legnagyobb álma a családalapítás és 86%-uké, hogy tűnjön el a terrorizmus..

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Erősen kétlem ezt az eredményt! Megérne egy-két kontrollt csinálni...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.