2016. április 17., vasárnap

NE HÚZD A SZÁD VASÁRNAP

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnythy Géza
2016.04.16.


Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy sárban-fagyban és hetven fokban egyaránt kihurcolásszam a leveleket. Hétvégén nincs ilyen munka.

Vagy lehetek segédmunkás, talicskázhatom a sittet meg a sódert, hordhatom a téglát. Ezt a tevékenységet is csak elvétve kell folytatni vasárnap. Sőt még az a nagy előnye ezeknek a munkaköröknek, hogy nyugodtan és szívből gyűlölhetem a munka minden egyes pillanatát. Vághatom a pofákat, elküldhetem mind a téglát, mind az összes ugató kutyát és gyűrődő levelet a kurva nénikéjébe, mert sem a levél, sem a tégla nem fog ezen megsértődni.

Ellenben a kereskedelem - és a vendéglátás, de ez most szorosan nem tartozik ide - nem ilyen munkakör. Ott igenis kedvesnek kell lenni. Mosolyogni kell. És készségesnek lenni. Kurvára leszarom, hogy téged most dobott a csajod, attól még a krumplit leszel szíves normálisan felpakolni a zöldségespultnál. Attól még ne vágjál pofákat, ha még kérek egy doboz gyufát. És főleg ne húzd a szád, hogy neked vasárnap is dolgoznod kell...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.