2016. április 19., kedd

NÉGYSZÁZ MILLIÓ FORINT ÉRETÉKBEN SZERZŐDÖTT A MINISZTERELNÖKSÉG AZ OLAF ÁLTAL GYANÚSNAK TALÁLT CÉGGEL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.04.19.


A Nemzeti Fejlesztési Programiroda mellett a Miniszterelnökségnek is szüksége van közbeszerzési tanácsadóra, és nem bízták a dolgot a véletlenre. Hirdetmény nélküli eljárást követően kötöttek szerződést az egyetlen ajánlattevővel, a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda és a Ceu Tender Kft. alkotta párossal. Nemrégiben mindketten nyertek az NFP ötmilliárdos tenderén is, a Ceu Tender neve pedig korábban egy OLAF-vizsgálat során is felmerült.

A Közbeszerzési Értesítőben április közepén megjelent eredményközlő hirdetmény szerint tavaly november 6-án született döntés a Miniszterelnökség tenderén, amelynek tárgya egy keretszerződés megkötésére irányult, hogy műszaki-szakmai, közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadással segítse a Közbeszerzési Felügyeleti Főosztály tevékenységét, annak az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez (ÚMFT) és az Új Széchenyi Tervhez (ÚSZT), valamint egyéb támogatási konstrukciókhoz kapcsolódó feladatai ellátásában.
Az összesen nettó 400 millió forint értékű, uniós forrásokból finanszírozott keretszerződést a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda és a Ceu Tender Kft.* ajánlattevő-duó nyerte.
Mint nemrégiben megírtuk, mindkét cég nyertese a Nemzeti Fejlesztési Programiroda nettó 5 milliárd forintos tenderének is, amelynek keretében szintén közbeszerzési tanácsokat fognak adni. Kitértünk arra is, hogy a Ceu Tender Kft. egyike azon közbeszerzési tanácsadóknak, amelyek az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) gyanúja szerint nem szabályszerűen használták fel a korrupcióellenes küzdelemre kapott uniós pénzt.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.