2016. április 15., péntek

NEKED IS VAN ÁLLAMI NYUGDÍJSZÁMLÁD! ÍGY NÉZHETED MEG!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.04.15.


A nyugdíj egy hihetetlenül felkapott dolog lett mostanában. Egyre többen beszélnek róla, egyre több embert "érint", és egyre többen kezdtek el gondolkodni. Nem kell megijedni ahhoz, hogy belássuk: az állami nyugdíj egyáltalán nem lesz elegendő a nyugdíjas éveinkre! Ez nem vélemény, hanem tény, amit már a politika is beismert. Viszont meglepő módon nagyon kevesek kapták meg az infót, hogy mindenkinek van egy állami nyugdíjszámlája, amibe belépve megtudhatjuk személyre szabottan mennyi az annyi!
 
Bármennyire is furán hangzik a magánnyugdíj pénztárak államosítása után, de az államon belül is van az embereknek egyedi állami nyugdíjszámlája. Érdemes ide belépni, mivel itt ellenőrizhetjük a legfontosabb adatokat, amiknek a tartalmával ha probléma van, akkor még időben tudunk cselekedni.
 
A rendszerbe jelenleg kizárólag ügyfélkapus regisztrációval tudunk bejelentkezni, amit a helyi okmányirodában tudunk a személyes papírjaink ellenébe kivitelezni.
 
A számlán láthatjuk, hogy eddig mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk be az állami kasszába.A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény határozza meg. Az adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) származnak. A nyilvántartásból hitelesített másolatot vagy kivonatot kérhetünk...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.