2016. április 12., kedd

ORBÁN ALÁÁLLT

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.04.12.


Nem lennénk most KDNP, és nem lennénk épp Orbán Viktor sem. Folyik a csula mindkettőjük arcán, miután aláálltak. Miniszterelnökünk apró módosítással smittelte meg Kölcseyt, s az ő olvasatában így szól az ünnepélyek dagályos szövege: Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak hagyd örökűl ha kihúnysz: A hatalom minden előtt.

Voltaképp erről volna szó. Nem telt el hetvenkét óra azon ifjonti kijelentés után, miszerint a vasárnapi munkavégzés tilalmát más ágazatokra is kiterjesztené a kormány, és lám, odahajtották a mikrofonok és kamerák kereszttüzébe Rogán urambátyámat, és nekiláttak az ő farkával verdesni a csalánt. Mint ahogyan annak előtte meg Harrach Péter dákója bánta az ámok futását.

Valami történt a hét végén, s nem az, hogy Récsöl visongott a papájának, hogy apúúú, friss kiflit akarok, és nem volt nyitva a felcsúti vegyesbolt. Ennek folyományaként pedig az örökös miniszterelnök megvilágosodott, és így szólt: adjuk meg ennek a gyermeknek, amit kér, legott legyenek nyitva vasárnap a boltok. Nem, ez bizonyára nem így történt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.