2016. április 12., kedd

ORBÁN ENGEDÉLYÉVEL

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2015.04.12.


Sokakkal együtt már rég nem táplálok illúziókat a demokráciák működésével kapcsolatban. Mióta azt látjuk és halljuk, hogy a képviselők a vezérszavazó harsány kiáltására voksolnak – anélkül, hogy tisztában lennének vele mit, és miért támogatnak, vagy elleneznek – épeszű ember színjátéknak látja ezt az egészet. Olyan gépezetnek, amelyben a képviselők érdemben nem érvényesíthetik saját tudásukra épülő álláspontjukat, netán a választók körében szerzett tapasztalataikat.

Mindezt látván, a „Jobbat még senki sem talált ki” – mondattal csillapítjuk berzenkedésünket. Én is azzal vigasztalom magamat: ha nem lenne parlament, a mamelukokkal olykor szembe szálló egy-két fehér holló sem fogalmazhatná meg különvéleményét a törvényhozásban.

Televíziós valóságsóvá silányult az országgyűlés, ahol a minél nagyobb nézettségért – népszerűségi indexért – bohóckodnak, rendeznek hisztérikus kirohanásokat, vagy éppen hazudoznak a szereplők.

Amit azonban az üzletek vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatos húzd meg ereszd meg játszmában produkált a kormánypárti többség teljhatalmú vezetője, vagyis a miniszterelnök, az minden eddigit felülmúlt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.