2016. április 3., vasárnap

ORBÁN ÉS A TERRORIZMUS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.03.02.


Könnyen lehet, hogy Orbán felfestette az ördögöt a falra, és addig pattogott, amíg elérte, hogy az Iszlám Állam felfigyeljen Magyarországra. Nemcsak a hősködésével, hanem a kerítésével, a vallási gyűlöletkeltéssel és a rasszizmusával is kiprovokálhatja, hogy Magyarország valóban a terrorizmus egyik célpontja lehet.

Ez annál is inkább döbbenetes, mert Magyarország nem tényező az iszlám radikálisok szemében. Nem lenne az Iszlám Állam és a terrorizmus célpontja, ha Orbán nem provokálta volna őket. Magyarországnak nincs alkalmas repülőgépe, amely a közös szíriai légitámadásokban részt vehetne. Magyarország tagja volt az líbiai és a szíriai nemzetközi koalíciónak is, de gyakorlatilag észrevehetetlen volt.

Amikor Orbán a menekülteket a terroristákkal azonosította, akkor rasszista propagandát folytatott. Amikor a "keresztény" Európát és a "keresztény Magyarországot" védelmezte, akkor a muszlimok ellen uszított, az iszlám vallásúak kirekesztését hirdette. A vallásukat azonosította a terrorizmussal. Az Iszlám Állam fanatikusai nem ostobák, hogy ne tudnák, ez mit jelent.

Ha Magyarországon egyszer terrortámadás lesz, azt Orbán Viktornak köszönheti. Nélküle az iszlám radikalizmus azt sem tudná, hogy Magyarország létezik. Orbán nem először bizonyítja, mennyire korlátolt politikai vezető, nem először kockáztatja Magyarország biztonságát. A baltás gyilkos szabadon engedésével kevés híján háborút robbantott ki a Kaukázusban, s örmény terroristáknak kínálta fel az országot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.