2016. április 16., szombat

ORBÁN GÁSPÁRT SZERETI AZ ISTEN

AMERIKAI NÉPSZAVA 
Szerző: AN 
2016.04.16.

Tele a magyar sajtó a Felház nevű egyház videójával, amelyen Orbán Gáspár szerepel. A felvételen társaival egy összejövetelre hívnak fiatalokat a Körcsarnokba. A Facebookon megjelent üzenet szerint "Isten a fiatalokon keresztül megváltoztatja Magyarországot!". Az különös lesz, ha Isten az apja által gyötört, kifosztott és tönkretett országot éppen a fia által változtatja meg. Gáspár a változtatást kezdhetné az apján. A nagy kérdés az, hogy Orbán Gáspárnak őszinte találkozása volt-e Istennel? Amíg az ellenkezője nem derül ki, nincs okunk kételkedni benne. 

A jelek szerint Orbán Gáspár őszintén megtért. Nagyon szimpatikus a társaival együtt. Hitvalló igazi keresztény lett, ami egyrészt a magánügye, másrészt örvendetes, hiszen "egyetlen megtérő bűnösön nagyobb öröm van a mennyben, mint száz igazon". Ami a Felház nevű egyházról kívülről látható, az teljesen kóser, sokkal közelebb áll a bibliai normákhoz, mint bármelyik bevett egyház, beleértve az ugyancsak pünkösdi-karizmatikus Hit Gyülekezetét is, amely a hatalommánia és a pénzimádat fellegvára.
Az ügy érdekessége nyilván az, hogy Orbán Gáspár, Orbán Viktor fia, olyan gyülekezet tagja, amely hitelveit tekintve élesen szembenáll apja rendszerével. Ha Orbán Gáspár valóban megtért, ha a Szentírás követője lesz, akkor apjának gonosz természetét és cselekedeteit fel kell ismernie. Ha ez a gyülekezet azért gyűjti a fiatalokat maga köré, mert azok megtérve Isten eszközei lesznek, hogy "Isten rajtuk keresztül változtassa meg Magyarországot", akkor apjában hamar fel kell ismernie a gonosz Heródest
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.