2016. április 20., szerda

SE VELED, SE NÉLKÜLED?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.04.20.


„Az Iránytű Intézet vezető elemzője, Kovács János szerint a pártok versenyében a stabilan második helyet őrző Jobbik élen jár a programalkotás terén, Vona Gábor pedig egy „hídépítő”, néppárti, ideológiai pillérekre kevéssé építő narratívát vázolt fel január 30-án elhangzott évadnyitó beszédében, ami a megosztott magyar társadalmat alkotó munkában egyesítené.” (A Jobbik-narratíva – „Polgári Magyarország”)
 
Nagy hiba lenne lebecsülni a Jobbik szerepét a magyar politikai életben. Vona Gábort ostobasággal vádolni elvakultság, fanatizmus. Nagyon pontosan ráérzett arra, hogy a mai Magyarország egyik legnagyobb problémája a Fidesz által gerjesztett, többfrontos megosztottság. A hídépítésre égető szükség is lenne, de attól tartok ehhez jelenleg nincs elegendő mennyiségű és minőségű építőanyag.
 
Racionálisan szemlélve belátható, hogy a FIDESZ-KDNP teljhatalmát csak egy életképes, „népfront-szerű” tömörülés kezdhetné ki. Azt nehezen tartanám elképzelhetőnek, hogy ebből magát az MSZP-t egy „Ugyanolyanok, mint a Fidesz!” jellegű vállrándítással, illetve a DK-t "A Gyurcsánnyal soha!" csatakiáltással ki lehetne zárni, mivel akkor az LMP-n és az Együtt-ön kívül nem maradna senki. Ez pedig nagyon kevés a jóhoz...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.