2016. április 5., kedd

VASÚTON ÉRKEZHET MEG A GAZDASÁGI FEJLŐDÉS INDIÁBA

ALAPBLOG
Szerző: ALAPBLOG
2016.04.05.



Aki egyszer látta, nem felejti el, hogyan vonatoznak az emberek Indiában. A roskadozó szerelvényeknek még az oldaláról is emberek lógnak, miközben az egy kocogó sebességével araszol. Ez a helyzet azonban alapjaiban változhat meg a jövőben. Az indiai vezetés ugyanis elhivatott a vasútfejlesztésében, amire 132 milliárd dollárt szánnak a 2019-ig tartó időszakban. Mindennek azonban nem a kényelmesebb utazás lesz a legfontosabb hozadéka, az egész ország gazdaságát fellendítheti a vasút fejlődése.
Közel 7%-os gazdasági növekedésnek nézhet elébe India a következő években a Morgan Stanley elemzése szerint. A növekedés egyik motorját pedig nem más jelentheti majd, mint az országra még leginkább a gyarmati időkből rámaradt 66 ezer kilométernyi vasútvonala. Az indiai vezetés ugyanis az indiai vasút 132 milliárd dolláros fejlesztését jelentette be, aminek 2019-re kell befejeződnie.
Mindez nem csak a meglévő vonalak helyreállítását érinti majd, hanem egyben új kapacitások fejlesztését is. Ennek köszönhetően pedig eddig kieső területek kapcsolódhatnak be az ország vérkeringésébe. Mind az állam, mind a magánvállalatok üdvözlik a vasút várható felemelkedését, ami egyben az ország globális versenyelőnyét is magával húzhatja majd felfelé.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.