2016. április 3., vasárnap

VÉGVÁRAINK ALATT SEREGLŐ ISTENTELEN GONOSZOK

JEHU BLOGJA
Szerző: Jehu
2016.04.03.

Nagy szerencséje a mindenfelől fenyegetett magyarságnak, de Európának is, hogy van egy Kövér Lászlója! (Meg persze Orbán Viktora.) De vajon kik lehetnek azok az istentelen, profitimádó sereglők, akik fenyegetik mai végvárainkat, a nemzetállamokat?
Ezúttal Orosztonyban beszélt, s erre megvolt minden oka: kereken 445 évvel ezelőtt csalták tőrbe a magukat az EU-ba követelő törökök ősei Thury György várkapitányunkat...
Akkor is a magyarok védték a keresztény Európát, ahogy most is! Az alkalom tehát maga magát kínálta egy kis eszmefuttatásra – s Kövér László nem azért a Ház Mestere, hogy ilyen alkalmat kihagyjon.
Bevallom, nekem, aki nem vagyok, nem is lehetnék a Ház Mestere, gondot jelentett a házmesteri arany szavak értelmezése. Íme a lényeges részletek a beszámolóból:
Az országgyűlés elnöke az egykori (vár)palotai és kanizsai várkapitány, a 445 évvel ezelőtt Orosztony határában az oszmán seregek által tőrbe csalt Thury György halálának évfordulóján tartott ünnepségen azt mondta: "a végvárak alatt sereglő új ostromlók nem hisznek sem Istenben, sem hazában, csak a pénzben és a profitban, és az ebből eredő hatalomban".

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.