2016. április 16., szombat

VÉLETLEN EGYBEESÉS

HUPPA BLOG - KIEMELÉS
Szerző: Fábián András
2016.04.15.


Idősödő emberek könnyebben meghatódnak. Elég egy kedves szó, egy bátorító tekintet, vagy egy soványabb farhát a baromfipultnál, és az öregember már meg is hatódik. Kész. Kicsordul a könnye, el se tudja rejteni. Hiába, no! Jólesik az a kedvesség, az a kis törődés-féle.

A korral jár az is, hogy a sok mindent megért, tapasztalatokkal bíró polgár különbséget tud tenni. Felismeri, hogy a kormánya hülyének tartja éppen, vagy nem tartja éppen hülyének. Nem csupán őt magát, de a határain belül élőket, honfitársait is. Mert bizony gyakrabban néznek minket szellemileg csököttnek, mint nem. Gyakrabban alattvalónak, mint partnernek.

Be kell látnunk, nincs ez mindenkivel így. Különben például ezt a mai gondoskodó kormányt a büdös életben meg nem választja senki emberfia, pláne nem választja újra, de semmiképp sem pályázhatna a siker reményében 2018-ban. Akármilyen furmányos választási szabályokat is találjon ki valaki, egy duplanullás szavazat-tömeggel még egy ilyen ellenzék mellett sem maradna tennivalója a választások után. Ez egészen biztosnak tűnik. Már úgy értem, egy normális országban. Mária országa azonban… No, de hagyjuk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.