2016. május 17., kedd

A PÉNZ VAGY A HATALOM AZ ILLIBERÁLIS REZSIMEK FIZETŐESZKÖZE?

Y-GEN BLOG
Szerző: plumsworld
2016.05.17.


Előrelátásnak és az óvatos diverzifikációnak köszönheti, hogy megőrizte piaci pozícióit, és vagyona gyors gyarapodásnak indult a Simicska-Nyerges társakkal való 2014-es szakítást követően is.

Nagyon szellemes, ahogy az
Együtt elmagyarázza miért Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar:

És valahol igaz is. Ami a Mészáros Lőrincé az valójában az Orbán Viktoré: előbbi az utóbbi nélkül egyszerűen nem létezik. Mészáros földjeit és ingatlanait kiázárólag a hatalomhoz való közelségének köszönheti, amely hatalom pedig Orbán kezében van. Nézhetjük ezt úgy, hogy politikai hatalomból lett magánvagyon, ami a korrupció tipikus esete. Nevezhetjük Mészárost Orbán vagyonkezelőjének vagy strómanjának.

De valóban csak erről van szó, ha a nagy képet nézzük?


A Panama-iratok kapcsán jelent meg egy cikk a Vox.com nevű oldalon, ami arról szól, hogyan működik a korrupció Putyin Oroszországban. A cikk fő állítása, hogy Oroszországban a valódi valuta, a valódi fizetőeszköz nem a pénz, nem a rubel, hanem a hatalom. Tehát az, hogy mennyire vagy közel Putyinhoz, milyen politikai kapcsolataid vannak. A vagyonosodoni akaró elsőrendű célja a hatalomból való részesülés...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.