2016. május 24., kedd

ÁLDOM A SZERENCSÉM, HOGY FIATALON ELINDULTAM

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: BL4
2016.05.24.


Lélekben kívülállóként töltött magyarországi ifjúkor után saját megítélése szerint még éppen idejében ment Londonba BL4, hogy aztán ír feleségével New Yorkban telepedjenek le. A mai poszt mégsem a külső, sokkal inkább a belső történésekről szól, arról, hogyan találja meg valaki a helyét a világban.
 
„Egy korábbi bejegyzésem után néhányan megjegyezték, hogy szívesen olvasnának egy életrajzi irományt. Ez hízelgő, de nem szeretnék részletesen írni arról, hogy mi minden történt velem. Megfordultam néhány országban, de nem volt különösebben kalandos az életem eddig, és nincsen ahhoz tehetségem, hogy ezt mégis izgalmasan adjam elő. Írok inkább arról, ami szerintem érdekesebb: Miért kerültem oda, ahol vagyok, és hogyan éltem ezt meg.
 
A Magyarországról elköltöző emberek beszámolóiban nem ritkán erős érzelmek jelennek meg Magyarországgal kapcsolatban, akár pozitív, akár negatív előjellel, leggyakrabban talán mindkettővel.
 
A kivándorlás sokszor küzdelmes feladat és jelentős áldozatokkal jár, és nem csupán a családtól vagy jó barátoktól való távolság, hanem a megszokott környezet, kultúra hátrahagyása miatt is. Olykor ezt a magyarországi helyzet miatti frusztráció árnyalja. Mindez érthető, hiszen ha meg is éri adott helyzetben, az otthont vagy hazát elhagyni súlyos döntés. De milyen az, ha az embernek nem igazán otthona, ahonnan eljön?"...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.