2016. május 28., szombat

ÁLLÁSLEHETŐSÉG: HAVI 650 EZER FORINTÉRT ÁPOLHATJA KANADÁBAN A MAGYAR NEMZETI ÖNTUDATOT!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.05.27.


A napokban dönti el Magyarország Miniszterelnöksége, hogy pontosan kikből áll az a száz fős “hadsereg,” amely 9 hónapot tölthet majd a kanadai, amerikai és nyugat európai magyar közösségekben “hagyományőrzés” és “közösségépítés” címen. Fejenként havonta összesen 650 ezer forintot (több mint 3 ezer kanadai dollárt) kapnak az Orbán kormány kiküldöttjei az ún. Kőrösi Csoma Sándor Programon keresztül. Ezen felül szintén a magyarországi adófizető állja száz kormányzati delegált oda-vissza repülőjegyét és egyéb költségeit. Így a program összköltsége minimum 65 millió forintba kerül havonta a magyarországi adófizetőknek.

Hogy mit is tesznek az Orbán rendszer delegáltjai a nyugati magyar szórványságban? A program szerint:
  • A szorvány közösség “szellemi gyarapodását, identitásának erősítését” segítik elő
  • Hagyományőrzés és közösségépítés
  • Közösségszervezés
A valóságban a kiküldöttek lényegében “mindenesek”–a helyi magyar közösségi médiában dolgoznak (a KMH-ban természetesen nem), a helyi  magyar iskolában és cserkészetben tevékenykednek, közösségi ebédeken pincérkednek, gyermekmegőrzéssel foglalkoznak, stb.

De mielőtt megkezdhetik szolgálatukat külföldön, a Miniszterelnökség kemény kiképzésben részesíti embereit. A kiutazás előtt egy hétig tart az úgynevezett “oktatási szakasz”, amit az Orbán kormány szervez Budapesten. Aztán amiután hazaérkeznek a kormány képviselői nyugatról, legalább egy hétig tart a “záró szakasz.” Ekkor adják át részletes jelentéseiket és beszámolóikat a Miniszterelnökségnek.

Összesen 6-tól 9 hónapig végeznek szolgálatot a Miniszterelnökség számára külföldön és az első kiküldöttek 2016. szeptember 1-én érkeznek Kanadába, valamint az Egyesült Államokba...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.