2016. május 20., péntek

ANNYIRA MINDEGY, HOGY ÁDERT ÚJRAVÁLASZTJÁK-E VAGY SEM

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2016.05.20.


Szembefordul-e Lázár János Orbánnal Rogán Antal előléptetése miatt? Borítja-e az asztalt Pokorni Zoltán a fideszes elit urizálásai miatt? Ezek a kérdések hetekre foglalták le a magyar közbeszédet anélkül, hogy bármilyen relevanciájuk is lenne a magyar társadalom sorsára nézve. A média – egészen önsorsrontó módon – képes ráröpülni olyan témákra, amelyek mágnesként vonzzák a változásra kiéhezett tekintetet, kitöltve ezzel a saját munkaóráikat, és lényegtelen, személyekre fókuszáló bulvártémákra terelve az ellenzéki energiákat.

Most épp Áder János kapcsán röppent fel egy hasonló műbotrány, miután a HírTV kamerái elkapták Rubovszky György KDNP-s képviselői elsuttogott szavait. Rubovszky szerint esély nincs rá, hogy Ádert 2017-ben újra köztársasági elnökké válasszák, hiszen „Viktor nem engedi”. Napok óta erről cikkezik az egész sajtó, a Népszabadság még azt is „kiderítette”, hogy a kormányfő bizony a jegybank alapítványainak titkosítását célzó törvény akadályozása miatt orrolt meg Áderra. Az különösebben nem ragadta meg a kurta emlékezetű újságírók figyelmét, hogy Áder újra-nem-választásáról már tavaly is röppentek fel hírek, pedig akkor még sehol sem voltak a Pallas Athéné alapítványok.

Arra már nem jutott a figyelemből, és Lázár Jánost sem erről kérdezték a kormányinfón, hogy Rubovszky elsuttogta, szerinte Áder igenis szuper államfő volt, elvégre semmiben nem akadályozta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Nem gátja volt, hanem motorja, hogy egy klasszikust idézzünk.

A dolog pedig itt van elföldelve...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.