2016. május 19., csütörtök

ÁTVERTÉK A TANÁROKAT, A DIÁKOKAT ÉS A SZÜLŐKET

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Dr. Szabó Szabolcs
2016.05.19.


A Fidesz-kormány mindenkit madárnak nézett: a köznevelési kerekasztal csak arra volt jó, hogy látszategyeztetéseket folytassanak saját magukkal, miközben a valódi bajokkal nem hajlandók foglalkozni. Ez szégyen, politikai hiba, és a diákokkal, a gyerekekkel, az ország jövőjével szemben elkövetett bűn – írja közleményében Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője.
 
A Fidesz-kormány hónapokig tartó kommunikációs kacskaringók után arra a következtetésre jutott, hogy a Klikkel minden rendben van. A hazudozás után  világossá tették, hogy a Klik megmarad, mindössze a szervezeti felépítését alakítják át.
 
A szakmaiság teljes nélkülözése, hogy nincs válasz a legalapvetőbb kérdésre sem: miért pont 56 tankerület jön létre? Félő, hogy az országgyűlési választókeretek összevonásával alakították ki ezeket a tankerületeket. Ezzel az átszervezéssel sem az iskolák, sem az iskolaigazgatók nem kapnak több önállóságot vagy döntési jogkört.

Az iskolák fenntartásának teljes államosítása után pedig a működtetést is kötelező jelleggel elveszik a települési önkormányzatoktól, miközben az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a Hoffmann Rózsa által kidolgozott állami rendszer kifejezetten drágább és rosszabb hatékonyságú, mint az önkormányzati működtetés.
A Klik által működtetett rendszer csak kikapcsolt fűtésről, hiányzó krétáról és vécépapírról, elégtelen technikai feltételekről, és működésképtelen karbantartó rendszerről híres, éppen ezért vette vissza több települési önkormányzat a működtetés már az elmúlt években is.
Helyben sokkal hatékonyabb.
 
A Fidesz-kormány a tiltakozók kifárasztására játszott, és mindenkit madárnak nézett. Az úgynevezett köznevelési kerekasztal csak arra volt jó, hogy látszategyeztetéseket folytassanak saját magukkal, miközben a valódi problémákkal nem hajlandók érdemben foglalkozni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.