2016. május 25., szerda

ELILLANT A GYŰLÖLET, AMIKOR ESZMÉLETLENRE VERTÉK

HELSINKI FIGYELŐ
Szerző: presshelsinki
2016.05.25.


Bűnösnek mondta ki kedden a bíróság azt a két bicskei fiatalt, akik végigvertek egy fekete menedékkérőt a városon. Az enyhébb minősítésnek köszönhetően az elkövetők egyelőre megúszták a börtönt. Az áldozatot Győző Gábor, a Helsinki Bizottság ügyvédje képviselte az eljárás során. Ő értékeli az elsőfokú ítéletet.
 
Volt egyszer egy srác Elefántcsontpartról, a neve Aziz. Elmenekült az országából, 2013-ban Magyarországra jött, és menedékkérőként a bicskei menekülttáborban lakott. Egy októberi vasárnap hajnalán a vasútállomásra igyekezett több másik – általa nem ismert – táborlakóval együtt, amikor is két magyar fiú belékötött a város főterén. Nem ismerte őket korábbról, senkivel semmi baja nem volt, amúgy is szelíd és mélyen hívő keresztény.
 
A magyar fiúk elállták az útját. Egyikük azt kiabálta, hogy „black man, go back to Africa, this is Hungary”, a másikuk pedig többször behúzott neki. Hősünk menekülőre fogta, vissza a tábor felé, a suhancok utána. Amikor úgy látta, hogy már nem követik, a biztonság kedvéért magához vett egy botot. Aztán hirtelen az egyik fiú valahonnan előkerült, ráugrott, tovább ütlegelte, és kicsavarta a kezéből a botot. Aziznak sikerült kiszabadította magát, és a vasútállomás felé kezdett szaladni. A két fiú autóval üldözte, és a vasútállomáson utol is érte. Itt nagyon megverték, egy falécet darabokra törtek a fején, és az áldozat elveszítette eszméletét. Támadói ezek után sem hagyták békén, odavonszolták a vasúti sínekre, igaz, szinte rögtön vissza is húzták. Aztán megérkeztek a rendőrök, akiket az állomáson tartózkodó egyik szemtanú riasztott – ő később elmondta, attól félt, hogy megölik a fekete srácot.
 
A támadás áldozata – aki később menekültügyi védelmet kapott, és már nem Magyarországon él – arról is beszámolt, hogy az ütések miatt azóta is rendszeresen fáj a feje...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.