2016. május 12., csütörtök

GARANCSI ISTVÁN LETT ORBÁN ÚJ SIMICSKÁJA?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.05.12.


Garancsi István már az első Orbán-kormány idején közel került a tűzhöz. Sikeresen szakított magának egy jókora ingatlanvagyont. Később aztán a focin keresztül került közelebb Orbánhoz, akinek a fia a Garancsi által tulajdonolt Videotonnál kezdte pályafutását.

A kapcsolati tőke végül beérett: a 2010-es kormányváltás után Garancsi cégei soha nem látott módon kezdtek hasítani. Egyszerűen minden sikerült neki, amibe belefogott. Milliárdokat szakít az egyik legnagyobb mutyival, a Magyar Energetikai Társaság, MET-es offhsore gázbiznisszel, Giró-Szászéknak szállodát épít, de bevásárolta magát a plakátbizniszbe is.

Garancsi az építőiparban is feltűnt a Market Építő Zrt.-vel, például a Fradi-stadion és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokának  építését és a Fidesz-székház felújításának jogát is elnyerte. Mióta pedig Simicska a Fidesz holdudvarában a párt ügyeinek finanszírozójából közellenséggé avanzsált, Garancsi hihetetlen gyorsasággal vette át a korábbi oligarcha helyét.

Legutóbb éppen a Kopaszi-gát melletti óriási terület került hozzá állami támogatással.

Mészáros Lőrinc után tehát már Garancsi István is pontosan tudja, honnan kell megközelíteni azt, akinek utána majd a szerencséjét köszönheti...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.