2016. május 12., csütörtök

GYURCSÁNY FERENC KELLEMETLEN IGAZSÁGA

MAGYAR NARANCS - POLITICAL ANIMAL BLOG
Szerző: Keszthelyi András
2016.05.11.


Gyurcsány Ferenc megint belecsapott a lecsóba. A volt miniszterelnök szokás szerint jobban lát a pályán, mint ellenzéki riválisai, és szokás szerint ki is mondja azt, amit lát. Felismerésének igazságából semmit sem von le az a tény, hogy napokkal később a biztonságos baloldali vezérmédium, a Népszabadság hasábjain volt kénytelen pontosítani állítását.

A Somogyi Hírlap szerkesztőségében tett kijelentését főként a kormányközeli média értelmezte úgy, hogy Gyurcsány szövetséget kötne a Jobbikkal. Ám nézzük, mit is mondott valójában: „De lehet, mindegy, mit mondunk majd, mert a tapasztalatok szerint az emberek – úgy Tapolcán, mint Salgótarjánban is – előbb balról jobbra, majd jobbról balra átszavaznak a legesélyesebbnek tartott ellenzéki jelöltre. Bekövetkezhet tehát az, amire nem gondolt Orbán Viktor, hogy a centrális erőtér fölött létrejöhet a bal- és jobboldali összefogás. Előfordulhat, hogy a három nagy blokk – a baloldali ellenzék, a Jobbik és a Fidesz–KDNP – egyike sem szerzi meg a voksok 50 százalékát, s nyílt koalíciót sem köthetnek egymással. Megjegyzem: egyáltalán nem lelkesednék érte, de már nem tudom kizárni, hogy lesz majd olyan jelentős nyomás a szavazópolgárok részéről, hogy a 2/3-os törvények lebontása érdekében összefogjanak a mostani kormányzaton kívüli erők. Lehet, hogy nagyon fura véget ér majd a mai rendszer.”

Lett is nagy zúgás minden oldalon. A jobboldal reakcióit említettem, ám a demokratikus ellenzék Facebook-posztjai is izzottak, hiszen korábban az volt a kánon, hogy a Jobbikkal nem, nem, soha.  Pár nappal később jött a pontosítás a Népszabadságban, majd a DK nem hivatalos blogja is igyekezett csillapítani a kedélyeket. Mindenki megnyugodhat, az ördög patája továbbra is oda van rajzolva Vona Gábor cukiságkampánya mögé. Vagy mégsem?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.