2016. május 6., péntek

GYURI-MURI: VALÓBAN PÉLDÁTLAN, CSAK NEM SIKER

HVG.HU - NYÜZSI
Szerző: sabater
2016.05.06.


"Miért van politikai támadás a Magyar Nemzeti Bank és a Pallas Athéné Alapítvány ellen?” – tette fel magának a kérdést Matolcsy György egy győri fórumon, majd megválaszolta: "Mert olyasmit tud Magyarország, olyan modellt mutatott Európának és a világnak, ami példaértékű. A siker hírnöke és tükörben megjelenő képe az, hogy bennünket ilyen mértékben megtámadnak."

Akkor most tegyünk helyre néhány dolgot.

Nem, kedves Gyuri, nem azért van támadás a Magyar Nemzeti Bank és alapítványi ellen, mert túl sikeresek, hanem azért, mert széthordjátok a vagyont, és lebuktatok vele. Normális helyeken, de még a titeket jóval bénábban másoló Lengyelországban is az a gyakorlat, hogy a jegybank a nyereségét befizeti a költségvetésbe. (Nota bene, Magyarországon is ez volt az előírás, amíg te át nem írtad a jegybanktörvényt, amikor már tudtad, hogy mész az MNB élére.) Magyarul kórház, iskola, fizetés lesz belőle, vagy akár futballstadion, szóval olyasmi, amire az állam költeni szokott. Ehhez képest ti mit csináltatok? Ezt a nyereséget kiszerveztétek különböző alapítványokba, majd megpróbáltátok eltitkolni, mire költitek az alapítványokon keresztül a pénzt. Haverokra és magatokra.

Ez nem unortodoxia, hanem rablás.

A rablás sikerült, a titoktartás nem. Mert ugyan a Magyar Köztársaság hat éve kapitulált előttetek, de valamilyen érhetetlen okból vannak a jogállamnak még olyan maradványai, amelyek például egy jegybank által létrehozott alapítványt arra kötelezzenek, hogy tegye nyilvánossá, mire költi az emberek pénzét. Ami ugye közpénz. Akkor is, ha elvesztette a közpénz jellegét.


Így hát kiderült, hogy mire költitek ti, meg például a korrupció üldözéséért első számú elméleti felelős, Polt Péter legfőbb ügyész felesége azt a temérdek pénzt. Például médiát vásároltok belőle, kurzusművészeket támogattok, szőnyeget vesztek 280 ezer forintos négyzetméteráron, meg áltudományos oktatási tevékenységet folytattok. Ennek a cselekménysornak valami olyasmi lenne a neve, hogy különösen nagy értékű, folytatólagosan, bűnszövetkezetben elkövetett csalás. Fideszül ezt hívják példaértékű sikernek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.