2016. május 5., csütörtök

ÍGY ELEMZI A HETI VÁLASZ SÁNDOR MÁRIÁT

VASTAGBŐR
Szerző: zero
2016.05.05.



Sándor Mária ápolónőről ír egy roppant ízléses elemzést a mérsékelt polgári hetilap. Sándor Mária egy civil, nem politikus, nem nagyvállalkozó, egy ápolónő, aki az egészségügy súlyos problémáira próbálja felhívni a figyelmet.
cikket Élő Anita jegyzi, és olyan remek mondatok szerepelnek benne, mint:
“Remegő hangja, könnyes szeme, előreeső vállai gyorsan átviszik az üzenetet, miközben – olykor gyermeteg politikai performanszai miatt – sokakat már inkább idegesít korábban még széles körben hitelesnek tartott alakja.” (…)
“Sándor Mária a legkevésbé sem jellegzetes ápolónő. Nem alsó középosztálybeli szülőktől származik; jól menő építészek gyermekeként, a budai elit tagjaként nőtt fel, a város legelegánsabb részein, a Hűvösvölgyben, Pasaréten nevelkedett. A nővérek megalázóan alacsony fizetése, rengeteg túlmunkával együtt nettó 140 ezer forint körüli bére számára a deklasszálódás jele is. ” (…)
“Az elmúlt 16 év alatt legalább hat kórházban fordul meg, sehol nem tud megkapaszkodni. Gyermekintenzív osztályon dolgozik, de nincs meg hozzá a képzettsége. Emiatt nem részesülhet az elmúlt hónapok legfontosabb eredményéből: a legjobb kórházakban ugyanis 200-220 ezer forintra egészítik ki az intenzívterápiás szaknővérek bérét, hogy legyen elegendő ember az osztályokon.”(…)
“A sírós nővér állandó reflektorfényt kap a baloldali médiától – Respekt díj a Népszabadságtól, a Publicus Intézet szerint ő a leghitelesebb civil. Pedig médiaalakja csak néhány erős ecsetvonás, fekete póló, szomorú arc, fáradtság. Nem is kell több, ebben van a hatása.” (…)
“Sándor Máriában dacos kapaszkodás is van, hogy gyermekének ugyanazt az elitképzést nyújthassa, amit ő kapott egykor zongoraórákkal, gitártanulással, s a kislánya abban a sportklubban ússzon, ahol az államfő teniszezik. Sportos öltözködése, 183 centis magassága, fejére feltolt napszemüveges alakja úgy vált az ápolónők jelképévé, hogy cseppet sem emlékeztet egy átlagnővérre. “

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.