2016. május 5., csütörtök

JOBB NEM LESZ TŐLE SENKINEK, DE AZÉRT RÁTÁMAD AZ AZONOS NEMŰ PÁROKRA SAJÁT KORMÁNYUK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.04.


A magyarországi kormányzás abnormalitását semmi nem bizonyítja jobban, mint az a javaslat, amely lényegében kiüresítené a bejegyzett élettársi kapcsolatot az azonos nemű párok esetében. Ugyanis itt nincs érdekellentét, nem jár senki jól azzal, ha nem örökölhetnek majd egymás után akár évtizedekig együttélő emberek, senki nem jár azzal jól, ha nekik rosszabb lesz. A kormány mégis úgy döntött, hogy legyen nekik rosszabb.

Nincs szó most a házasság intézményéről, nincs szó a homoszexuális párok örökbefogadásáról, csupán azokról a jogaikról, amik 2009 óta léteznek: hogy elismeri őket a magyar társadalom, léteznek, és létezik a szerelmük, és hogy a házasságon és a gyerekvállaláson kívül ugyanazok a jogok járjanak nekik, mint egy heteroszexuális párnak. Ez azért tényleg a minimum.

Még Orbán Viktor is ezt mondta egy éve: "Ha bármelyik irányba elmozdítjuk ezt a rendszert - akár mi erőteljesebb szabályokkal lépünk föl, akár a homoszexuálisok közössége kihívóbb magatartás tanúsít - akkor szerintem a mostani békés, nyugodt és egyensúlyi állapot meg fog bomlani. Ez senkinek nem érdeke."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.