2016. május 1., vasárnap

MAGYARORSZÁGON EGY RABLÓBANDA FOSZTOGAT, AMELY CSENDŐRSÉGNEK ÁLCÁZZA MAGÁT

Y-GEN BLOG
Szerző: Rády Magdolna
2016.05.01.


Ti Fidesz-bárók, ti tolvajok vagytok! Csalók vagytok, rablók vagytok! Elárultatok minket, akiktől a hatalmatokat kaptátok. De tudjátok meg: egyre többek mondják majd, hogy elég volt belőletek. Ma sokan vagyunk, holnap még többen leszünk, holnapután pedig úgy fogunk veletek bánni, ahogy megérdemlitek. Ahogy rablókkal, tolvajokkal, csalókkal és árulókkal szokás.
Jó napot kívánok, sziasztok! Rády Magdolna vagyok, és azért jöttem ide, hogy elmondjam: én nem ilyen országban akarok élni.
Két diplomám van, az egyiket itthon, a másikat Angliában szereztem. Két évig dolgoztam Ausztriában egy szállodában. Keményen dolgoztam, megvolt mindenem, jól kerestem, megbecsültek. Nekem mégis honvágyam volt. Hazajöttem a szüleimhez, a testvéreimhez, a barátaimhoz. És azért, hogy ebben az országban, a hazámban boldoguljak, és néhány éven belül itt szüljem meg a gyerekeimet.
Hazajőve viszont azt találtam, hogy ez a haza már nem teljesen az enyém. Ellopták csaknem az egészet. Egy rablóbanda fosztogat benne. Egy olyan rablóbanda, amely csendőrségnek álcázza magát.
Én nem ezért jöttem haza!
Barátaim! Titeket kifosztottak és átvertek! Kiraboltak, aztán kinevettek. Megaláztak és hülyére vettek! Ezt tették veletek! És ezt teszik velem is, meg a szüleimmel, a testvéreimmel, a barátaimmal és az ellenfeleimmel! Így bánnak Quaestorosokkal és Buda-Cashesekkel. Tanárokkal és nővérekkel. Gazdálkodókkal és kereskedőkkel. Azokkal, akik a földet művelik, amit hirtelen kivásárolnak alóluk a mészároslőrincek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.