2016. május 15., vasárnap

MOST DŐL EL: EGYSZERI FELLÁNGOLÁS, VAGY HOSSZÚ TÁVÚ KÜZDELEM LESZ A TANÁROK TILTAKOZÁSÁBÓL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.15.


Június 11-re, a Várkert Bazár elé hirdettek újabb tüntetést a tiltakozó tanárok, a Tanítanék mozgalom. Ha erre a tiltakozásra is több tízezren mennek el, akkor a miskolci ezer fős tüntetés, az első Kossuth téri és a március 15-i több tízezres megmozdulás, illetve a sztrájkok, és a polgári engedetlenség után kimondhatnánk, egy stabil oktatási mozgalom jött létre Magyarországon. De ehhez tömegeknek kell júniusban megmozdulni.

Az elmúlt hetekben úgy tűnt, kifulladóban van a tanárok tiltakozása, az egész napos sztrájk óta csupán közleményekkel jelentkeztek, és lényegében lekerültek a politikai térképről. A kormánypártnál is békében dőltek hátra, őket is kihúzhatjuk a kényelmetlenkedők listájáról. De úgy tűnik, a Tanítanék mozgalom most vesz egy újabb nagy levegőt, és mindenkit az utcára szólít. Ha pedig a tüntetés sikeres lesz, hangulatát, és a megjelentek számát tekintve is követné az eddigieket, akkor a tiltakozó tanárok úgy mehetnének el a nyári szabadságra, hogy szeptemberben volna honnan folytatni.

Márpedig úgy tűnik, van miért folytatni a tiltakozásokat. A szétszabdalt KLIK-ről még mindig nem tudunk semmit. Nem kevesebb, hanem több államosítás jön az oktatásban.  A 2017-es költségvetésben nem látjuk a a megemelt forrásokat a közoktatásra, a szakoktatásban pedig egy olyan törvényt nyújtott be a kormány, amely még az ellenzékinek nem mondható Magyar Tudományos Akadémia szerint is vállalhatatlan. Ez utóbbi adja a június 5-ei tüntetés egyik apropóját...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.