2016. május 28., szombat

SOROS BŰNLAJSTROMA

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Andor Mihály
2016.05.27.


Van valami szemérmetlen pofátlanság abban, ahogy egy közpénzen kitartott internetes portál Soros György zsebében turkál.
 
Nehéz eldönteni, hogy a hatalom Soros György elleni támadása mögött szimpla ostobaság vagy feneketlen aljasság húzódik meg. Nehéz eldönteni, hogy amikor Lázár János közölte, hogy a titkosszolgálat figyeli az Orbán-kormányt bíráló civilszervezeteket, újságokat és szellemi műhelyeket, akkor ostoba volt, mert véletlenül elszólta magát, vagy odáig süllyedt, hogy ezt természetesnek veszi.
 
Nem könnyíti meg a döntést „A lista: a Soros-hálózat hazai kitartottjai” című cikk sem, amely a nemrég gründolt internetes kormánypárti szennylapban jelent meg. Ha jól értem, a szerző nélküli géfodorista cikknek két baja van a listáján szereplőkkel: az egyik, hogy pénzt fogadnak el Sorostól, a másik, hogy ebből milyen tevékenységet folytatnak.
 
Nézzük először a pénzt! Van valami szemérmetlen pofátlanság abban, ahogy egy közpénzen kitartott internetes portál Soros György zsebében turkál. Soros ugyanis a saját pénzéből támogatja azt, amit támogatásra érdemesnek tart. Ezzel szemben az egyoldalú pártpropagandát nyomó 888.hu, a pestisrácok.hu, a Heti Válasz, a Magyar Idők, a Kerényi-féle Magyar Krónika a mi pénzünkből kap tízmilliókat vagy – mint a Századvég – milliárdokat. Ugyancsak jól el vannak látva közpénzzel a kormányt támogató „civil” szervezetek. Nem is lenne ezzel baj, ha azok az újságok és szervezetek is kapnának a közös pénzből, amelyek a kormányt bírálják. Ha a nagyközönség tájékoztatására és a civil szervezkedésre szánt közpénzt – mondjuk – az országgyűlési választásokon manifesztálódó szavazatok arányában osztanák el. (Nem a parlamenti helyek arányában, hiszen a torz választási törvény nem tükrözi a társadalom  tényleges megoszlását.) De az ingyen dolgozó szerzőkkel öt évet kibírt Galamus, a kizárólag az olvasóközönségéből élő Élet és Irodalom, a Magyar Narancs, a fontos missziót teljesítő átlátszó.hu és a „leleplező” listán fölsorolt szervezetek egy fillér közpénzt sem kaptak. Ha kaptak volna, nem szorultak volna más forrásra, Sorosra vagy a Norvég Alapra, vagy nem szűntek volna meg, mint például a Galamus. Persze akkor azt a sanda és hazug vádat sem lehetne rájuk sütni, hogy idegen érdekeket szolgálnak.
 
És itt értünk el oda, hogy mit is csinálnak a listán fölsoroltak. Igaz-e, hogy idegen érdekeket szolgálnak, vagy nagyon is magyar érdekeket – csak éppen nem úgy, ahogy Orbán Viktor és hűbéresei képzelik a magyarok érdekeit...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.