2016. május 27., péntek

TUDATMÓDOSÍTÁS AZ MMA KÖZGYŰLÉSÉN

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwaart66
2016.05.27.


„Amit Fekete György elnök úr és Kucsera Tamás Gergely főtitkár úr az elmúlt években tett, az elképesztő és csodálatos.” (Vita nélkül szavaztak meg minden döntést Fekete György akadémikusai)

Fekete György (83) nem hiszem, hogy valaha is reménykedett volna abban, hogy aggkorára – a XXI. század második évtizedében – ő lesz a NER
Mihail Andrejevics Szuszlovja (†79). Révai József kommunista politikusnak, írónak, a Rákosi-korszak meghatározó kultúrpolitikusának és ideológusának is mindössze 60 év adatott meg, nem pedig 83, + még valamennyi. Nem volt annyi ideje, hogy túlságosan nagy kárt okozzon a magyar kultúrában. (Az általában nem is hagyja magát.)

Fekete polgártárs azonban már 2011 óta intenzíven foglakozik a rombolással, teszi mindezt meglehetősen nagy buzgalommal és hatalmas anyagi háttérrel. Az MMA az idén bemondásra 7,2 milliárd forintot kap, ezenkívül 10,5 milliárdot arra, hogy ne kutassanak semmit, egy kisvárosnyi ingatlant, plusz egyéb csecsebecséket, amiről még nem is értesültek. Mindez Fekete György küldetéstudatával és elszántságával társítva felér Budapest kíméletlen ostromával. Határozottan kezd kirajzolódni az a kormányzati stratégia, hogy költsünk el irgalmatlanul sok pénzt, de úgy, hogy annak ne legyen semmi értelme.

„A mintegy 250 rendes és 50 levelező tagból a közgyűlésen 194 művész művész jelent meg, s a napirendi pontokkal kapcsolatban egyikük sem tett fel kérdést, senki sem szólt hozzá semmihez.”

Vita nélkül megtartani egy közgyűlést, majd sebtiben 100 százalékos hatékonysággal megszavazni mindent, amit csak elébük tolnak, arra utalt, hogy a megjelent 190 művészt leginkább az ingyen büfé művészi értékei és az italválaszték érdekelhette. Ezt persze senkinek sem lehet a szemére vetni. Aki vett már részt ilyen tét nélküli, de jó drága összejövetelen, az tudja: nem árt ilyenkor a szemfülesség és a gyorsaság...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.