2016. május 28., szombat

VIKTOR! MÉGIS MIBŐL FIZETNÉL TE SOROSNAK?

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első kézből2016.05.28.


Orbán bejelentette: ha Soros kéri, az összes fideszesnek vissza kell fizetnie a tőle kapott ösztöndíjat.
Csakhogy van itt néhány probléma, amivel érdemes számolnia a haza nagy vezetőjének. Mindenekelőtt azzal, hogy Soros nem fog visszakérni semmit, azon egyszerű oknál fogva, minthogy Orbánnal ellentétben ő nem tahó és nem kofa a felcsúti kirakodóvásáron.
 
Vagyis Orbán simlisnek tűnő, de módfelett átlátszó blöffje után abba is lehetne hagyni ezt az egészet, ám menjünk csak tovább. Orbán - mélyen jellemző - az egykori ösztöndíjban csak a pénzt hajlandó meglátni, semmi egyebet. Pedig Soros nem pénzt adott neki és cimboráinak, nem egy dollárokkal teli bugyellárist, vagy egy rózsaszín műanyag spórkassza disznót.
 
Hanem példátlan lehetőséget a tanulásra, a tudásra, a tájékozódásra, nemzetközi kapcsolatokra, a szabad világgal való ismerkedésre, nyelvtanulásra, nyugati egyetemek szellemiségének és oktatóinak megismerésére stb. Ha valamit, ezt kellene most visszaperkálniuk a fiúknak, de a stekszre, a korpára, a nagy bulikra csavarodott agyvelejükkel ezt fel sem fogják.
 
Aztán akad itt más probléma is. Visszafizetni? Hogyan képzelitek ezt, jogi diplomával a zsebetekben? Milyen pénzügyi tranzakció keretében? Mert csak szólok: ez nem fog úgy menni, ahogy a felcsúti dísztribünön Lőrinc zsebébe szokta nyomni, néhány szem szotyolával összekeveredve, a nagyfőnök a lét...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.