2016. június 30., csütörtök

A JÓLÉT SÖTÉT OLDALA

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2016.06.30.


Rétvári Bence kifejtette: a nyugdíjak összegszerűen 21,1 százalékkal magasabbak most, mint hat évvel ezelőtt, s az elmúlt időszakban a forint értékállóságának és az alacsony inflációnak az egyik legnagyobb nyertesei a nyugdíjasok voltak.
(Jobb a magyar nyugdíjasok helyzete Rétvári Bence szerint)
 
Ha mindezen jótéteményekhez hozzávesszük még a 0,9 %-os nyugdíjemelést, az alapvető élelmiszerek áfájának beígért csökkentését és a dicsőséges rezsiforradalmat, akkor a kedvezményezettek helyzete valóban irigylésre méltó. Ezek hallatán sokan egyből szívesen fel is csapnának megélhetési nyugdíjasnak. Dőzsölés, kalandok, utazások, dél-amerikai sorozatok korlátlan élvezete. Ki is tudna ellenállni ennyi kísértésnek?
 
A felhőtlen jólétnek azonban megvannak a sajnálatos árnyoldalai is. A riasztó statisztikák szerint a magyar nyugdíjasok 80 százaléka az életében legalább már egyszer kipróbálta a nehéz drogokat. Először természetesen csupán kíváncsiságból, illetve unalomból kezdenek partidrogokat használni. Az extasy, speed, mefedron, metilon élvezete után azonban idővel áttérnek az LSD-re és a marihuánára, majd végül a nehéz drogokra. Rendkívül szomorú, de a 65 év felettiek 52 %-a rendszeresen fogyaszt heroint és kokaint, utóbbit néha már crack formájában is.
 
A valódi adatok sajnos még ennél is kétségbeejtőbbek lehetnek, ugyanis sok család nagyon szégyelli, és ezért titkolja, hogy a nagypapa vagy a nagymama rendszeresen lövi magát. Emiatt legtöbbször inkább csak tűrnek és szenvednek. Sajnos az idős kábítószerfüggők a szerek hatására teljesen kiszámíthatatlanokká és agresszívekké válnak, ami rengeteg szociális feszültséget okoz és így családon belüli erőszakhoz vezet.
 
Ki bízná nyugodt szívvel a gyermekét egy olyan nagymamára, aki mértéktelenül tömi magába a diazepámot és a klórdiazepoxidot, majd ezekre ráiszik valami jó kis töményet. Az óvodák és iskolák környéke tele van kábult, szinte öntudatlan állapotban lévő nyugdíjasokkal, ami a közelben lakókat is nagyon zavarja. Sokan ezért amint csak tehetik, inkább elköltöznek a veszélyessé vált környékről...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.