2016. június 25., szombat

BREXIT AVAGY ORBÁN ALKONYA

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2016.06.25.


Valamit valamiért. Ha az angolok így döntöttek, akkor menniük kell. Ami történt legyen figyelmeztetés Európa hazardőreinek, populistáinak és nemzetvesztőinek. Elsősorban Orbán Viktornak. Idevezet a hitványságuk: erősödő orosz befolyás, területi igények, zuhanő tőzsdei és valutaárfolyamok. Nem a migrácsok csinálták itt a bajt, hanem az Orbán és Cameron-féle gazemberek.

Amikor az az ember hirdet a brit bentmaradás mellett, aki ellopja az angolok pénzét és odaadja a strómanjainak, akkor az eredmény borítékolható. Aki Orbánnal barátkozik, az megbukik: Kadhafitól, Szaakasvilin át, Janukovicstól Ficóig és Berlusconiig hosszú a névsor. Orbán elintézte Cameront is, aki aljasságban csak vele tudott vetekedni. Cameron, ahogy Orbán is, a tűzzel játszott. Brüsszelezett, hogy hazai pozícióit erősítse, persze, nem gondolta komolyan. Csak a vidéki angol nyugdíjasok bedőltek neki. Egy nap alatt tették tönkre az Egyesült Királyságot és az Európai Uniót.

Cameron, miután beírta nevét a brit történelem fekete oldalaira, angolosan távozott. Orbán azonban még itt van. A brexit hozhatja el az ő bukását is. Milliók vártak idehaza arra, hogy történjen már valami, ami megmozdítja a körülményeket Orbán monolitnak látszó hatalma körül. Most megtörtént. Nem Harangozó Tamás otrombaságai és ostobasága, nem Schiffer András brexites nácibeszéde, nem a belső válságtól küszködő Jobbik,de még csak nem is az óvatosan erősödő Gyurcsány Ferenc tudott most új forgatókönyvet írni.

Orbán Cameron útját járja. Úgy tesz, mint aki nem látja, mekkora bajt csinált a brexit több százezer magyarral, aki kimenekült előle, és a kint megkeresett pénz hazaküldött részében reménykedő itthoni hozzátartozókkal. Azt mondja, a migráncsok a hibásak, közben a brexit-párti angol pártok éppen ugyanezzel érveltek, csak nekik a bevándorló magyarok voltak a migráncsok, akik elveszik a munkahelyeiket és veszélyt jelentenek a kultúrájukra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.