2016. június 14., kedd

EGY BUKOTT KORMÁNYPROGRAM MARGÓJÁRA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.06.14.


Egy év. Ennyi ideig élt a Gyere haza fiatal! program (amiről azóta sem derült ki, miért nem lehetett helyesen leírni, de ez mellékszál), amitől a kormány azt várta, hogy… hát nem is tudom, mit várt. Bármit várt is, az nem teljesült, mert most félidőben lefújták a projektet, olyannyira, hogy alig pár órával a bejelentés után már a honlap sem volt elérhető (mint az a nyitóképen is látszik). A dolog már önmagában is megérne egy posztot, ám szerintem ráadásul túl is mutat saját magán.
 
Anélkül, hogy nagyon magánzani akarnék itt, annyit hadd áruljak el az elején, hogy mára a Magyarország 2.0 pályázat egyik darabját terveztem megjelentetni (ennek keretében vagyok kíváncsi arra, ti mit változtatnátok Magyarországon – az írásokat egyébként továbbra is várom a hataratkeloKUKAChotmail.com címre - részletek itt), ám az élet felülírta az elképzeléseket.
 
A nemzetgazdasági miniszter ugyanis a 2017-es költségvetés elfogadása után tartott sajtótájékoztatón bejelentette: nem folytatják az alapvetően londoni fiatalok hazahozatalát célzó programot.
 
Már a bejelentés körülményei is nagyon furcsák, hiszen Varga Mihály kérdésre válaszolva közölte a Gyere haza fiatal végét (bele sem merek gondolni, mi van, ha nem kérdezik meg tőle, lehet, hogy akkor még mindig lenne program? Irónia off.), a reagálás viszont olyan gyors volt, hogy nem sokkal később már le is lőtték az oldalt.
 
Az okokat a miniszter nem részletezte, ami azért is különösen furcsa, mert alig egy hete még diadaljelentéseket olvashattunk, amikor kiderült, hogy 105 embert sikerült hazacsábítani és további 227 emberrel folynak a tárgyalások.
 
Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nál (OFA) akkor azt mondták, a program siker, hiszen a kétéves terv 50 fiatal hazahozataláról szólt. Azaz június elején (!) még szó sem volt a projekt leállításáról, sőt, azt hangsúlyozták, hogy az 2017 végéig fut, hiszen félidőben túlteljesítették az eredeti célokat...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.