2016. június 12., vasárnap

MÁST SZERETNÉK, MINT AMI VAN...

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M. Révész Zsuzsa
2016.06.12.


Aki jelenleg vagyok, szokások, viselkedések speciális láncolata. Pillanatkép egy kaleidoszkópban. Mintázat adott tér-időben. Nem tetszik valami? Nem jól mennek a dolgok? Figyelj! Vedd észre, hogy mit csinálsz, hidd el, ez a legfontosabb! Ne másokra fókuszálj, ne tőlük várd, hogy mozduljanak. Változtass te. De ehhez először is látnod kell magad… Mint egy kutató, vedd szemügyre, hogy bizonyos helyzetekben hogyan reagálsz, milyen érzések, gondolatok keletkeznek benned,  mi sodor el. Lassíts, maradj kicsit csendben, így könnyebb észrevenni, így nagyobb eséllyel leállíthatók az automatizmusok.

De mindenek előtt fogadd el, hogy most olyan vagy, amilyen. Ne bántsd, ne szapuld magad folyton (ahogy másokat sem). Próbáld meg szeretni azt az egyszeri, soha vissza nem térő lényt, aki vagy. MOST a tiéd a tér, az idő, a lehetőség.

Nem baj, ha nem megy, kezdd újra, folytasd, türelem. Ahogy egy gyerek tanul járni, beszélni, úgy tanuld magad. Nem ideálissá kell válnod, csak önmagaddá, őszintévé, valódivá. Ehhez útmutatóként szolgáljanak Virginia Satir, pszichológus, családterapeuta szavai:

ITT OLVASHATÓK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.