2016. június 27., hétfő

NA UGYE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: PARA-KOVÁCS IMRE
2016.06.27.


Ideje összefoglalnom önöknek, ott a jövőben, hogyan is alakult és folyt az élet nálunk a zombi apokalipszis előtt. Mármint ha lesz egyáltalán valaki, aki elolvassa ezeket a sorokat, és nem emelkedik ki a választékból egy másik értelmes faj az ember helyett. Utóbbit nagyon támogatnám, amennyiben lenne ráhatásom, de persze nincs. Annyit azonban szabadjon megjegyeznem, hogy a kihalás az egyetlen esélyünk. Minden más lehetőség rosszabb.

De vegyük sorra, nem akarok kihagyni semmit, ami odavezetett, hogy agyzabáló, tántorgó élőhalottak népesítették be a bolygót, és igen, még Borsod megyét is, pedig azt senki sem gondolta volna.

Kezdjük azzal a közkeletű tévedéssel, hogy 2001-ben beköszöntött a harmadik évezred és a XXI. század, mintha a naptár bármit is számítana. Rohadtul nem köszöntött be semmi, csak simán folytatódott a XX. század, márpedig ez a század volt a századok segglyuka, a legelcseszettebb és legundorítóbb század az írott történelemben. Száz év, százegy, százkettő… Most a 116. évnél járunk, de egyáltalán nem látszik a vége, ez az évszázad nem csak a legrosszabb, de a leghosszabb is lesz, főleg összefogás nélkül. Vicceltem.

Talán azzal indult minden, hogy a választópolgárok észrevették: egyéni boldogulásuk szempontjából teljesen mindegy, hogy a felkészült, intelligens és elhivatott jelöltet választják meg, vagy az elmebeteg, veszélyes bohócot, így aztán már nem érdekelt senkit a kampány, az ígéretek vagy a következmények, hanem kizárólag a szórakoztatóértékre figyeltek, azaz olyan emberre szavaztak, akin lehet röhögni. Legalább ennyi jusson nekik, gondolták és tényleg...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.