2016. június 13., hétfő

NEM A FEGYVER A HIBÁS...AVAGY AZ ELFOLYTOTT INDULATOK KULTÚRÁJA

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.06.13.


Nem a fegyver a hibás. Persze korszerű fegyverek nélkül nehezebb 50 embert megölni. De a lincselések sorozata bizonyítja a gyűlöletből való gyilkossághoz elég a kötél is. A sorozatgyilkosságok kapcsán a gyűlölet kifejezésének az eszköze sokszor konyhakés, és míg az ámokfutásnak egy nap alatt vége, addig a sorozatgyilkosság ki tudja mennyi ideig szedi az áldozatokat. De a fegyverek feltalálást visszacsinálni már úgysincs lehetőségünk. A szabad fegyvertartás pedig abszolút nem visszatartó erő.Aki gyilkolni készül azt nem tartja vissza az, ha illegálisan kell fegyvert vásárolnia. Ettől ugyanis nem bukik le nagyobb eséllyel, a büntetése sem lesz keményebb. És nem is nehéz megtennie.

Ha nem lenne illegális fegyverkereskedelem, akkor barkácsolna magának valamit. És egy IED (barkácsolt bomba) is elég lenne a tömegmészárláshoz. Ez nem a fegyvertartáson múlik. Franciaországban nincs USAra jellemző stílusú szabad fegyvertartás, mégis volt ott is tömegmészárlás. De a pogromok, lincselések sokasága sem jár mindig együtt a szabad fegyvertartással. A probléma a gyűlölettel van. Aki azt gondolná, most mindenkit szidni fogok akit homofóbnak bélyegeznek, az téved. Hiszen a gyűlölet kapcsán pont annyira célpont a homofóbnak bélyegzett, amennyire a meleg is az. 
 
És a problémának a gyökere éppen itt van. A társadalomban természetesek az érdek-ellentétek. És bizony fontos beszélni a véradás biztonságáról is. A merénylet sérültjei kapcsán halljuk, a meleg közösség vért adna. De azt is halljuk, a véradásból továbbra is kizártak. A vita borítékolható. Van akiket sért ez a kizárás, mások viszont a véradás biztonságáról beszélnek. Azt hiszem a társadalmi párbeszédre szükség lenne. De hamar előkerül az a probléma, hogy ez a párbeszéd ellehetetlenül...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.