2016. június 27., hétfő

RIA, RIA, ORBÁNIA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.26.


...Amiről beszélni érdemes, az a "futballöröm" jelensége, ami magával ragadta az Orbán-rendszer ellenzékét is, amely ezzel a tiszavirág életű boldogsággal el is adta magát lelkileg a rendszernek. Lehet tagadni, akkor is így van. Mielőtt erre rátérnénk, jegyezzük meg, hogy a mostani csapatnál világversenyen csak jobb magyar válogatottak voltak, de még Nyilasi és Törőcsik idején sem rendeztek eszeveszett vonulásokat Budapest utcáin.

Megérzésünk szerint ennek a tömegnek a vezetői nem a spontán futballszerető nézők voltak, hanem Orbán szimpatizánsai, élükön a lefizetett futballhuligánokkal, és az "öröm" azért volt ilyen felhőtlen és mindent elsöprő, mert ők Orbánt és rendszerét is ünnepelték az utcán. Ők tudták, hogy ennek az Eb-szereplésnek ez a tétje: Orbán önigazolása és mennybemenetele.

A rendszerrel nem szimpatizálók ehhez csatlakoztak ostobaságukban, miután nem vettek észre semmit abból, ami itt zajlik. Ahogy azt sem vették észre, hogy államcsíny történt 2010 után, hogy eltörölték a demokratikus Alkotmányt és egy bűnszervezet szállta meg az országot. Ahogyan azt hiszik, hogy egy demokráciában élnek, most is azt hitték, hogy itt futballmeccsekről és a nemzeti válogatottról van szó. Nagyot tévednek.

A futball élvonalában magánbefektetők a csapatok tulajdonosai: vagy dollármilliomosok, vagy kisemberek részvénytársaságai, de ezek mind magánvállalkozások. Orbán Viktor Magyarországon ugyanilyen futballbefektetővé vált, csak nem a saját pénzén, hanem közpénzen, pedig ahány milliárdot már ellopott, abból saját csapatot vehetne Európában.

Orbán nem a saját pénzéből vállalkozik, hanem az adófizetők pénzén, és nem csak egy csapatot sajátított ki belőle, hanem az egész sportágat. A Taó-nak nevezett ócska trükkel elvonta a pénzt a költségvetéstől, és korrupciós ügyletekké tette őket. Ezek a céges "befizetések" közönséges kenőpénzek, ez vesztegetés és a befolyással való üzérkedés minősített esete. Orbánnak önmagában ezért is börtönben lenne a helye. Azzal a legfőbb ügyésszel együtt, aki ezután nem nyomoz, hanem vele ül a VIP helyen.

Orbán kisajátította az egész labdarúgást, ez nem a nemzet sportja, hanem az övé. Az egyes csapatokat szétosztotta az oligarchái és a hűbéres pártvezetők között. Az MLSZ papíron társadalmi szervezet, valójában Orbán irányítása alatt áll. Csányit ő beszélte rá, a 2010-es választások után, hogy legyen a szövetség elnöke. Csányit nyílt szavazással választották meg ellenjelölt nélkül. Erre még nem volt példa...

ITT OLVASHATÓ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.