2016. június 8., szerda

ÜSTÖKÖSSZERŰ KARRIERT FUTOTT BE A KÖZBESZERZÉSI PIACON 2010 ÓTA A SZÁZADVÉG-CSOPORT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.06.08.


A kormányközeli szellemi műhelyként számon tartott Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Gazdaságkutató Zrt. a Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta összesen 12 milliárd forint értékű közbeszerzésen lett nyertes egyedül vagy konzorcium tagjaként. Az összeg nagy részét az MNB, a Miniszterelnökség, és az NFM milliárdos megbízásai teszik ki.

Közel három év pereskedés után, 2016 februárjában kapta meg a VS.hu az ún. Századvég-aktákat, vagyis azokat a tanulmányokat, amelyeket a kormányközeli tanácsadók 2012-2014 között készítettek a kormánynak 4,1 milliárd forintért. A dokumentumokért a lap újságírója, Joó Hajnalka még az Origo munkatársaként indított pert a Miniszterelnökség ellen, ami a jogerős bírósági döntés után is sokáig húzta az adatok kiadását. Végül 77 ezer oldalnyi iratot adtak át a VS-nek, ám nem könnyítették meg az újságírók munkáját: a dokumentumokat átadás előtt átkonvertálták, hogy se másolni ne lehessen őket, se keresni ne lehessen bennük, továbbá az se derüljön ki, hogy mikor keletkeztek.

Április 11-én a VS elkezdte publikálni a Századvég-tanulmányok feldolgozása alapján írt cikkeit, majd április 25-én korlátozás nélkül nyilvánosságra hozták a hatalmas iratanyagot a TASZ honlapján...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.